Osnivanje Kluba mladih Foruma

 

Jedna od ključnih aktivnosti projekta je osnivanje Kluba mladih Foruma privrednika Čačka. Prema terminskom planu, 10.jula 2014. godine je realizovana prva faza osnivanja Kluba mladih preduzetnika Foruma privrednika Čačka. U tom cilju je organizovana Osnivačka Skupština udruženja, kojoj je prisustvovalo 18 članova. Ovom sastanku je prethodila sednica Izvršnog odbora Foruma, koji je na tom zasedanju na dan 8.07.2014. godine usvojio smernice za osnivanje Kluba mladih, kao podršku za prve razvojne korake. Klub će funkcionisati u okviru Foruma ali sa potpunom samostalnošću.

Članovi osnivačke skupštine jednoglasno su prihvatili smernice, a potom javnim glasanjem izabrali Ivana Čvrkića za predsednika Skupštine. Klub mladih će funkcionisati u okviru Foruma ali sa potpunom samostalnošću. Imaće svoje organe upravljanja, Poslovnik o radu i Akcioni plan za period od najmanje godinu dana.

Nakon toga pristupilo se izboru Izvršnog odbora Kluba mladih. Za članove izvršnog odbora izabrano je 16 predstavnika, koji su izabrali Aleksandru Jakovljevic za predsednicu Izvršnog odbora.

Skupština je izabrala i tim za izradu Akcionog plana. Ovaj tim će uz podršku projektnog tima “Mladi preduzetnici u akciji” izraditi Akcioni plan za 2014/2015. godinu.

Gosti Skupštine bili su dr Danijela Milošević v.d. direktor Naučno tehnološkog parka Čačak i g-din Roberto Linzalone, profesor na Basilikata Univerzitetu (Potenca, Italija). Direktorka NTP Čačak je  podržala inicijativu osnivanja Kluba mladih i pozvala sve zainteresovane da sarađuju sa NTP Čačak u cilju razvoja i primene inovativnih ideja. G-din Linzalone, takođe je podržao mlade u njihovim namerama i preneo im  iskustva u razvoju porodičnih kompanija iz Italije.

unnamed (4)
unnamed (5)

unnamed (16)
unnamed (22)

unnamed (21)
unnamed (1)

 

Forum privrednika Čačka

FORUM - Poslovno udruženje privrednika grada Čačka

Kontakt

Adresa: Trg narodnog ustanka 2, 32102 Čačak

Tel/fax: 064/852-5282

e-mail: forumprivrednika@gmail.com