Završna konferencija projekta “Mladi preduzetnici u akciji”

Komentari su isključeni na Završna konferencija projekta “Mladi preduzetnici u akciji” 100

U četvrtak, 11. decembra 2014.godine  u sali „Naučno tehnološkog parka Čačak“ održana je Završna konferencija projekta.

Forum privrednika Čačka i Grad Čačak posetio je Njegova Ekselencija, Nils Ragnar Kamsvåg Ambasador Kraljevine Norveške. Ambasador je u ovoj prijateljskoj poseti Čačku obišao i Narodni muzej i Galeriji „Nadežda Petrović“.

Na završnoj konfernciji koja je trajala sat vremena zbog obaveza Ambasadora, predstavljeni su rezultati projekta, predstavljanje Kluba mladih kao i brošure Kluba i Foruma privrednika Čačka.

DSC_0308

Sve je propraćeno uz prisustvo medija.

Podsećamo da je poslovno udruženje ,,Forum privrednika Čačka”, uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu realizovalo je projekat ,,Mladi preduzetnici u akciji”.
Osnovna namera projekta je bila da kreira i u praksi potvrdi model prenosa funkcije upravljanja porodičnim kompanijama, sa generacije osnivača na generaciju naslednika.
Alternativa uvek može biti da naslednici dobiju vlasništvo nad kompanijom, a da se menadžment prepusti profesionalcima. Pošto je to veoma lako savetovati, a teško ili nemoguće u praksi sprovesti, najbolji model je da se preko pilot projekta to i pokaže ciljnoj grupi, na koju se ovaj problem odnosi. To je bio naš pokušaj.
Projektni tim je okupio 63 buduća naslednika kompanija i ponudio im mogućnost da prođu kroz kreativne radionice i sagledaju prepreke i pretnje koje prate ovaj složeni proces transformacije.
Naš poziv je prihvatilo 27 predstavnika mlade generacije, koji se kandiduju da naslede i uspešno upravljaju porodičnim biznisom. Oni su prošli sve planirane segmente ovog zahtevnog projekta, te ćete imati priliku da ih direktno upitate da li je projekat dao odgovore na pitanja vezana za efikasan transfer upravljanja porodičnom kompanijom.
Projekat je izveden kao neformalni sistem obrazovanja u formi „Preduzetničke akademije“ koja je trajala osam meseci, a broj polaznika je rastao iz radionice u radionicu, što svedoči o važnosti izabrane teme.
Poseban kompliment projektu su svojim učešćem dali pripadnici generacije naslednika iz danas najuspešnijih čačanskih porodičnih preduzeća. Neki od njih će vam se obratiti na samoj završnoj konferenciji.

DSC_0339

Snažnu podršku smo dobili u uspešnim kompanijama koje su ugostile naše polaznike i na svom primeru pokazale dobru praksu na temu svake radionice. To su: „Atomska banja“ Gornja Trepča, „Metalac“ Gornji Milanovac, „Studio Maruška“ Čačak, DAM 93 Gornji Milanovac, „Alfako inženjering“ Čačak, „Aleksandrović“ Topola, „Hidrocentrala“ Ovčar Banja i drugi.

Najveća dobit Projekta je svakako osnivanje Kluba mladih, koji su uključeni u aktivnosti Foruma. Kao uspešno poslovno udruženje Forum želi da pokažemo da je i našoj organizaciji potreban transver upravljanja.

DSC_0347

DSC_8785

 

DSC_0320

 

DSC_8757

 

Forum privrednika Čačka

FORUM - Poslovno udruženje privrednika grada Čačka

Kontakt

Adresa: Trg narodnog ustanka 2, 32102 Čačak

Tel/fax: 064/852-5282

e-mail: forumprivrednika@gmail.com