Forum privrednika Čačka obeležio 12 godina postojanja

Komentari su isključeni na Forum privrednika Čačka obeležio 12 godina postojanja 34

Svečanim programom u četvrtak 09. maja u motelu “Livade” obeleženo je 12 godina postojanja Foruma privrednika Čačka.

Tom prilikom dodeljene su prestižne nagrade i to:

Nagrada za poslovnu izuzetnost za privrednika ove godine uručena je Vesni Kojić, vlasnici PU Mimilend.

Nagrada za poslovnu izuzetnost za preduzetnika pripala je Goranu Bojoviću, vlasniku PR “Bojović Studenac”.

Dodeljene su još i pohvale za postignut uspeh i doprinos razvoju lokalne zajednice: Ivanu Škipiću, vlasniku kompanije Simgrad doo i Bojani Dabić, vlasnici Studija Protinica.

Specijalna nagrada iz oblasti očuvanja kulturne baštine uručena je Snežani Šaponjić Ašanin, etnologu, kustosu Narodnog muzeja u Čačku.

Specijalna nagrada za razvoj lokalnih proizviđača dodeljena je Nedeljku Radulovići, ispred Lokalne akcione grupe Lag Ča-GM, za razvoj Moravskog marketa.

Tradicionalno već treću godinu za redom, Sava osiguranje je generalni sponzor događaja.

Prijatelj Foruma privrednika Čačka prvi put ove godine je Halkbanka.

Predsednik Skupštine Foruma privrednika Čačka, Aleksandar Milojević se u svom obraćanju osvrnuo na prethodne aktivnosti udruženja, rekavši da će industrijska zona u narednom periodu biti jedna od inicijativa Foruma.

Gradonačelnik Milun Todorović istakao je da je Čačak  izuzetno dobro pozicioniran na mapi ne samo Srbije već čitavog Balkana, jer je postao jedna od najvećih raskrsnica drumskog, a uskoro i vazdušnog saobraćaja kada se izgradi kargo terminal na aerodromu „Morava”.

Ministar trgovine Tomislav Momirović takođe je prisustvovao svečanosti, poručivši da je privredni sektor stub razvoja svake države i da je značaj domaćih kompanija i preduzeća ogroman, kako u pogledu generisanja privrednog rasta, tako i u činjenici da se njihovim razvojem stvaraju nova radna mesta.

„Ponosan sam na činjenicu da Forum privrednika u Čačku okuplja 600 kompanija koje zapošljavaju oko 7.000 ljudi. Grad Čačak je pozicioniran kao jedan od najsnažnijih i najstabilnijih privrednih centara u Srbiji, a uveren sam da je podrška koju država pruža našim privrednicima ne samo investicija u poslovni sektor, već i u budućnost naše ekonomije i zemlje”, istakao je Momirović.

Svečani program je pratio i Hor privrednika Čačka – HORUM kao i učenica Muzičke škole DR Vojislav Vučković.

Foto: www.infopress.rs

 

Foto: Glas zapadne Srbije

Foto: mediaportal.rs

Forum privrednika Čačka

FORUM - Poslovno udruženje privrednika grada Čačka

Kontakt

Adresa: Trg narodnog ustanka 2, 32102 Čačak

Tel/fax: 064/852-5282

e-mail: forumprivrednika@gmail.com