Održana završna konferencija projekta “Podrška lokalnom malom biznisu”

Komentari su isključeni na Održana završna konferencija projekta “Podrška lokalnom malom biznisu” 16

U četvrtak 23. februara održana je završna konferencija projekta “Podrška lokalnom malom biznisu” koju je realizovalo Poslovno udruženje poslodavaca Unija Čačak 2000 sa partnerima Forumom privrednika Čačka i LAG-om ČA-GM.

Projekat je finasiran iz Evropske unije preko programa EU PRO Plus.

 

Moderator konferencije Vladimir Petrović govorio je o realziovanim događajima i aktivnostima.

Kroz projekat otvoren je Distributivni centar “Moravski market” koji prati veb platformu www.moravskimarket.rs koja je takođe urađena kao aktivnost projekta.

Realizovana su dva studijska putovanja u Kragujevac i Kulu, a potom u Zlatiborski okrug gde su upoznati sa modelom načina udruživanja i podrške od strane lokalnih samouprava.

Početkom februara održan je Lokalni sajam hrane za 40ak izlagača koji svoje proizvode izlažu u Moravskom marketu.

Mnoge kompanije su iskoristile direktne podrše u vidu izrade veb sajtova za 7 kompanija, 7 kompanija je dobilo podršku za dizajn/redizajn proizvoda i brendiranje. Pet kompanija je dobilo podršku implementacije a 7 sertifikacije NAASR sistema (aktivnost je i dalje u toku).

Održane su edukativne radionice za standardizaciju, zatim uslove u objektima za preradu hrane i na temu e-faktura i digitalnog poslovanja.

Za dvadeset proizvođača urađeni su promotivni video materijala.

 

Prisutnima se ispred EU PRO Plusa obratio Menadžer sektora za mala i srednja preduzeća, g-din Enis Ujkanović. Istakao je da je vrlo zadovoljan realizacijom ovog zahtevnog projekta što se tiče broja predviđenih aktivnosti.

Direktor Unije Čačak 2000, g-din Adam Zimonjić je pozdravio prisutne i zahvalio se na ukazanom poverenju nadajući se da će se stvoriti uslovi za saradanju na nekom novom projektu.

Predsednik UO Unije Čačak 2000, g-din Ivan Čvrkić je izrazio zadovoljstvo realizacijom projekta istakavši da će sajam koji je organizovan svakako postati praksa i da ćemo nastaviti da organizujemo takve događaje i u narednom periodu.

Menadžer LAG-a ČA-GM, g-din Nedeljko Radulović i član Projektnog tima zahvalio se svima na podršci, predstavnicima EU PRO Plusa, Gradu Čačku, Goranu Bojoviću koji je ustupio svoj lokal za Distributivni centar, dobavljačima koji su učestvovali u implementaciji projekta i svim proizvođačima na ukazanom poverenju. Istakao je da je od 16 podržanih aplikacija jedino Unija Čačak 2000 poslovno udruženje, sve ostalo su bile institucije, razvojne agencije, parkovi, komore. Ukazano poverenje je svakako opravdano.

U narednom periodu ćemo raditi na proširivanju ponude, uvođenjem novih proizvoda i na promociji Moravskog marketa.

Na nama ostaje da podržimo lokalne proizvođače kupovinom zdravih, domaćih proizvoda u Moravskom marketu.

1 2 3 Tim

Forum privrednika Čačka

FORUM - Poslovno udruženje privrednika grada Čačka

Kontakt

Adresa: Trg narodnog ustanka 2, 32102 Čačak

Tel/fax: 064/852-5282

e-mail: forumprivrednika@gmail.com