Otvoren projekat “Podrška lokalnom malom biznisu”

Komentari su isključeni na Otvoren projekat “Podrška lokalnom malom biznisu” 17

U utorak 16. avgusta u konferencijskoj sali Start ap centra NTP Čačak, zvanično je otvoren projekat “Podrška lokalnom malom biznisu”.

Projekat realizuje Poslovno udruženje poslodavaca “Unija Čačak 2000” sa partnerima Forum privrednika Čačka i Lokalnom akcionom grupom LAG Čačak – Gornji Milanovac.

Ovaj projekat finansira Evropska unija preko programa EU PRO Plus.

Moderator skupa bio je Vladimir Petrović koji je predstavio glavne  aktivnosti i ciljeve projkta koji su podrška, promocija i online prodaja poljoprivredno-prehrambenih proizvoda registrovanih MMSPP i logistička podrška predviđena kroz Distributivni centar.

Prisutnima se obratio i direktor “Unije Čačak 2000” g-din Adam Zimonjić istakavši značaj projekta za lokalnu zajednicu, kroz pomoć i podršku lokalnom malom biznisu.

Menadžer LAG-a Ča-GM, Nedeljko Radulović istakao je prednosti ponude sa jednog mesta, odnosno veb šopa i distributivnog centra, i prednost korišćenja domaćih i lokalnih proizvoda.

Predsednik Skupštine Foruma privrednika Čačka, g-din Vladimir Krstić, naglasio je značaj podrške lokalnim malim preduzetnicima kroz ovu veb platformu, rekavši kako je platforma jedna od bolje urađenih i koja će svakako biti vidljiva u digitalnom svetu.

Prisutne je ispred EU PRO Plus-a pozdravio i Menadžer sektora za mala i srednja preduzeća i organizacije za podršku u poslovanju, g-din Enis Ujkanović, rekavši koji su benefiti projekta i značaj njegove realizacije koristeći lokalne proizvode. Poželeo je srećan i uspešan rad projekta.

Aktivnosti  koje se realizuju u toku projekta a to su:

Podrška učesnicima projekta

 • Veb šop
 • Dizajn, redizajn i pakovanje proizvoda
 • Standardizacija i sertifikacija
 • Promocija, društvene mreže i lokalni mediji
 • Izrada veb sajtova

 

Organizovanje edukativnih radionica na temu:

 • E- fakture, digitalno i elektronsko poslovanje,
 • Uslovi u objektima za preradu hrane, finansiranje, izgradnja i opremanje..
 • Standardizacija

 

Planirani događaji su:

 • Lokalni festival hrane (Lokal food fest)
 • Otvaranje Distributivnog centra
 • Putovanja

Nakon predstavljanja projekta, prisutne firme su bile uključene u diskusiju.

G-din Cane Jovanović, vlasnik kompanije Polo doo, preneo je iskustvo sa ranijih projekata koji su realizovani takođe preko programa EU Pro plus, rekavši da su prethodni nedostaci sada otklonjeni i da će tome umnogomedoprineti rad Distributivnog centra, odnosno isporuka robe sa jednog mesta.

G-din Miladin Rogović, vlasnik kompanije “Sve domaće MR” istakao je značaj projekta za lokalnu zajednicu, prvenstveno za lokalne proizvođače, pohvalivši ideju inicijatora i apelujući na predstavnike Grada Čačka da treba da podrže ovakve ideje, kako bi se što više mladih zadržalo u našem Gradu.

Moderator Vladimir Petrović se zahvalio svima i rekao da se sve zainteresovane firme za učešće u projektu mogu prijaviti na mejl Unije Čačak 2000: unijacacak@gmail.com

DSC_0002 DSC_0009 DSC_0014 DSC_0017 DSC_0019 DSC_0021 DSC_0020 DSC_0003DSC_0021

Forum privrednika Čačka

FORUM - Poslovno udruženje privrednika grada Čačka

Kontakt

Adresa: Trg narodnog ustanka 2, 32102 Čačak

Tel/fax: 064/852-5282

e-mail: forumprivrednika@gmail.com