Šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji posetio Čačak

Komentari su isključeni na Šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji posetio Čačak 20

Čačak je dobar primer korišćenja sredstava iz Fondova EU, ocena je gospodina Bertolinija, šefa Odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji. Kako prenose predstavnici EU pohvaljena je dosadašnja saradnja kako sa lokalnom samoupravom tako i sa udruženjima privrednika.

Projektni tim poslovanog udruženja “Unija Čačak 2000”, 2. avgusta imao je izuzetnu priliku da predstavi projekat “Podrška lokalnom malom biznisu” gospodinu Bertoliniju pri čumu su pomenute i mogućnosti za nove projekte i razvoj saradnje. Udruženje “Unija Čačak 2000” je nosilac projekta koji finansira Evropska unija preko programa EU PRO Plus.

Nedeljko Radulović, koordinator za MSPP sektor na projektu, predstavniku EU ukazao je na ključne ciljeve projekta: digitalizaciju i online prodaju proizvoda lokalnih proizvodjača iz prehrambenog sektora iz tri opštine Čačak, Gornji Milanovac i Lučani, kao i značaj logističkog centra za distribuciju tih proizvoda.

On je istakao potrebu podizanja nivoa svesti potrošača o prednostima i benefitima korišćenja i konzumiranja lokalno proizvedene hrane, ali i važnost promocije lokalnih proizvođača. Nedeljko Radulović skrenuo je pažnju i na brojne projektne aktivnosti planirane do kraja februara 2023. godine do kada će trajati projekat: podrška i razvoj 20 MSPP sa prostora pomenute tri lokalne samouprave, edukacije o digitalnom online poslovanju, standardizaciji/sertifikaciji i e-fakturama, direktna podrška proizvođačima lokalnih proizvoda, a najavio je i Local food fest-Lokalni festival hrane kao jedan od zanimljivih događaja na projektu koji će biti organizovan za sve zainteresovane građane.

Projekat ima veliki potencijal  za “skale up” fazu daljeg samoodrživog razvoja pre svega web prodavnice – Moravski market, online promocije i prodaje lokalnih proizvoda, ali i Distributivnog centra koji ne samo da izdvajaju ovaj projekat od drugih prema oceni predstavnika programa EU PRO Plus, već stvaraju izuzetan kapacitet i za napredak MSPP, lokalnog ekosistema, ali i za turistički razvoj Moravičkog okruga.

Informacije o svim aktivnostima projekta “Podrška lokalnom malom biznisu” možete pratiti putem sajta: www. unija-cacak20002.co.rs i www. lokalno.org, kao i putem naših društvenih mreža.

Partneri na projektu su Forum privrednika Čačak i Udruženje ”Lokalna akciona grupa Čačak – Gornji Milanovac”.

20210509_134209 (1)   20210509_134209 (1)

20210509_134209 (1)   20210509_134209 (1)

 

Forum privrednika Čačka

FORUM - Poslovno udruženje privrednika grada Čačka

Kontakt

Adresa: Trg narodnog ustanka 2, 32102 Čačak

Tel/fax: 064/852-5282

e-mail: forumprivrednika@gmail.com